Десетки хора в централната част на Газа всеки ден чакат пред благотворителна

...
Десетки хора в централната част на Газа всеки ден чакат пред благотворителна
Коментари Харесай

ООН: Северната част на Газа вече е в състояние на пълен глад

Десетки хора в централната част на Газа всеки ден чакат пред благотворителна организация, с цел да получат храна за фамилиите си. Тълпи от хора се редят на опашка в Дейр ал-Бала, град в централната част на Газа, с цел да получат сготвена храна, раздадена от благотворителни служащи. Тежките сражения сред израелските войски и палестинските бойци в покрайнините на южния град Рафа направиха недостъпни основни близки пунктове за доставка на помощи и принудиха повече от 110 000 души да бягат на север. Това твърдят представители на Организация на обединените нации. Благотворителни организации, ръководени от локални организации, както и Световната централна кухня, оферират храна от ориз и фасул за фамилиите. Въпреки това, защото през граничните пунктове не постъпват никакви доставки, храната и другите артикули от първа нужда са на сериозно ниско равнище.
Ние подвластен напълно от тези благотворителни организации. Понякога нямаме пари, а от време на време няма нищо разполагаем, тъй че в 90 % от случаите подвластен от тях. Затова, в случай че помощите спрат да идват, не знаем какво ще вършим.
Ум Хамза Фарахат, разселен от град Газа

Групите за помощ обявиха, че скоро ще бъде изчерпано и горивото, което ще принуди лечебните заведения да прекратят сериозни интервенции и ще спре работата на камионите, доставящи помощи в южната и централната част на Газа. Израел твърди, че близкият пропускателен пункт Керем Шалом - главният товарен терминал на Газа - е отворен от негова страна и че конвои с помощи влизат в него. Еврейската страна заяви, че на камионите, пренасящи 200 000 литра гориво, е било позволено да влязат в пропускателния пункт. Организация на обединените нации обаче счита, че е прекомерно рисково за служащите да доближат до пропускателния пункт, с цел да вземат помощта, заради продължаващите боеве. Израелските бомбардировки и наземни набези предизвикаха големи опустошения на жилища, лечебни заведения, джамии и учебни заведения в няколко града. Организация на обединените нации твърди, че северната част на Газа към този момент е в положение на " цялостен апетит ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР